Skip to content

Gebruikte koelinstallaties bij Plastima Used Machinery

icoon van gebruikte-randapparatuur voor plastima voor gebruikte kunststofmachines_gebruikte_plastic_recycling_machines en gebruikte_R&D_machines_voor_plastic Gebruikte koelers

Plastima is uw partner voor de beste gebruikte koelmachines.

Gebruikte koelers

Voor gebruikte koelers in de kunststoffenindustrie heeft Plastima Used Machinery verschillende oplossingen. Wij hebben  koelers met veel koelcapaciteit, maar ook gebruikte koelers met een kleine koelcapaciteit. Onze gebruikte koelers voor spuitgietmachines variëren van kleine, verrijdbare koelunits met een gesloten circuit tot grote koelinstallaties met een eigen toe- en afvoer van water. Plastima Used Machinery heeft ook gebruikte koelers voor extrusie op voorraad.

Over ons

Waarom PUM uw partner is.

Jarenlange ervaring

Met extrusie en spuitgieten als specialisme.

De beste merken

22 Top merken, toonaangevend in de markt.

Betrouwbaar

Een team van veertien mensen dat voor u klaar staat.

Contact- informatie

Neem contact met ons op

Telefoon

+ 31 (0) 76 571 4302

E-mail

info@plastima-used-machinery.com

Adres

Minervum 7101
4817 ZN, Breda NL

Wanneer men extrudeert wordt er veelal gebruikte gemaakt van koelers die waterbaden en/of andere navolgapparatuur. Dit helpt om het geëxtrudeerde materiaal af te koelen en op juiste temperatuur te brengen. Plastima Used Machinery voorziet u in een partner omtrent gebruikte koelinstallaties. 

Bij het spuitgieten wordt gesmolten kunststof in een matrijs (of holte) geïnjecteerd, die na verharding de vorm van het gevormde deel bepaalt. De basisvereisten voor het proces zijn de spuitgietmachine, ruw plastic materiaal en de matrijs. Na het inspuiten wordt de gesmolten kunststof met een bepaalde snelheid afgekoeld terwijl het materiaal uithardt. In de meeste gevallen, zal het water of het koelmiddel door de vorm worden gecirkeld om zijn temperatuur te verlagen. De temperatuurcontrole kan worden bereikt door een koelsysteem te integreren met een industriële koelmachine voor het spuitgieten.